Kućni red

Napfényfitness Napfényfürdő

KUĆNI RED

 

Funkcije fitnes centra Napfényfitness obavlja Hunguest Hotels Zrt. (1015 Budapest, Hattyú utca 14., registarski broj: 01-10-140409).

Cilj Kućnog reda je da posetiocima fitnes centra Napfényfitness (u daljem tekstu: Kompleks) odredi neophodne osnovne uslove/pravila i međusobno ponašanje u cilju visokog kvaliteta i kulturnog okruženja.

Takođe određuje i uslove korišćenja fitnes centra Napfényfitness kao i uslove vezano za očuvanje stanja i bezbedno funkciosanje koje se u drugim pravilnicima ne spominju.

 

I. OSNOVNI USLOVI

 1. Korišćenje teritorije Kompleksa je dozvoljeno samo uz pridržavnje pravila Kućnog reda. Korisnik ne može da prekrši državne zakone i odredbe u opticaju, odnosno pravila ovog Kućnog reda.

 2. Na teritoriju Kompleksa osobama mlađim od 14 godina je zabranjen ulaz!

 3. Na teritoriji Kompleksa je ZABRANJENO:

  1. pušenje i konzumiranje alkohola

  2. aktivnost koja spada van usluga kompleksa, krši zakon ili javni moral

  3. svaka aktivnost koja uznemirava ostale goste sa velikom bukom, mirisom ili drugim neželjenim aktivnostima

  4. unošenje, konzumiranje i zloupotreba droga, zabranjenih doping sredstava, odnosno unošenje opasnih materija i predmeta (npr.: eksplozivi, pirotehnika, oružje), kao i unošenje pića i životinja

  5. komercijalne aktivnosti, oglašavanje, propaganda (reklamne table, plakati, flajeri), priprema audio i video materijala, ilegalno kockanje, muzičke usluge bez dozvole operatera

 4. Na celoj teritoriji kompleksa je dozvoljeno održavanje sportskih aktivnosti, obuka i treninga samo sa odgovarajućim kvalifikacijama i dozvolom opetatera objekata.

 5. Sportske i ugostiteljske usluge objekta su gostima na raspolaganju isključivo u okviru radnog vremena kompleksa (osim uz prethodnu dozvolu operatera ukoliko ne prekršava zakon).

 6. Osnovno radno vreme kompleksa:

Ponedeljak - Petak: 08:00 – 20:00

Subota - Nedelja: 10:00 – 18:00

 1. Gosti 15 minuta pre zatvaranja moraju napustiti kompleks.

 2. Na teritoriji kompleksa se samo uz dozvolu operatera mogu postaviti:

  1. automati za igre na sreću, dečije igračke, druge mašine za uslugu gostiju, dekorativno osvetljenje, električni uređaji

  2. ostali dekorativni elementi (dekoracija, biljka)

  3. reklama, oglasi, propaganda, flajeri

 3. Ukoliko operater na teritoriji kompleksa priprema reklamni, propagandni materijal (film, fotografije) za reklamu usluga i delatnosti kompleksa na kojima se pojavljuje neko od gostiju, gost sa slika/snimaka nema pravo ninakakve zahteve prema operateru.

 4. Operater kompleksa vodi evidenciju o gostima koji koriste sportske usluge. Operater gostima koji delimično ili u potpunosti odbiju da daju potrebne lične podatke na raspolaganje ima pravo da odbije pružanje usluga. Operater podatke gostiju koristi isključivo samo za svoje evidencije i nema pravo da ih preda trećem licu.

 5. Operater u interesu nesmetanog funkcionisanja kompleksa ima pravo privilegije komentarisanja na teritoriji celog kompleksa na oblaste koje koriste gosti, na način, stopu i uopšte na red kompleksa.

 6. U slučaju nepravilnosti (kršenje kućnog reda, odnosno opšteprihvaćenih pravila ponašanja) osoba koja ne poštuje pravila dobija upozorenje. Ukoliko upozorenje nema rezultata operater ima pravo da gosta na određeno vreme ili za stalno odstrani sa teritorije kompleksa. Ukoliko operater nema potrebna sredstava nadležni organ je policija ili drugo službeno lice. U ovakvom slučaju svi dotični moraju da sarađuju sa nadležnim organima prema njihovim uputstvima. Osoba koja je odstranjena sa teritorije kompleksa nema pravo ni na kakve zahteve prema operatoru (npr.: nema pravo na povraćaj cene neiskorišćenih usluga).

 7. Svi gosti su obavezni da se pridržavaju kućnom redu, da poštuju čistoću i ostale goste, i da se kulturno ponašaju.

 8. Operater kompleksa ne prihvata odgovornost za telesne povrede i novčane/ imovine štete (izgubljeni/ ukradeni stvari, itd.) prouzrokovane na teritoriji kompleksa ukoliko se gost nije pridržavao Kućnom redu ili ukoliko se ponašao/la neodgovorno.

 9. Pronađene stvari je svaki gost obavezan da preda na recepciji i da popuni odgovarajuće dokumente.

 10. Gosti sve usluge, uređaje/predmete koriste, i na treninzima učestvuju na svoju odgovornost.

 11. Na teritoriji kompleksa se nalazi odgovarajuća, adekvatno opremljena soba za pružanje prve pomoći za osobe koje dožive nesreću. U slučaju svake nesreće na teritoriji kompleksa operater piše zapisnik o događaju.

 12. Na celoj teritoriji kompleksa je video nadzor u funkciji!

 13. Sistem za kontrolu pristupa i sistem za rad kompleksa gost prihvata i koristi prema nameni/ uputstvu.

 14. Sve izuzetne događaje na teritoriji kompleksa je gost koji to primeti obavezan da javi odmah na recepciji operateru. I po potrebi da odmah pozove telefonom:

Hitna pomoć (u slučaju nesreće) 104

Vatrogasci (u slučaju požara) 105

Policija (u slučaju narušavanja mira) 107

Opšta hitna služba (u slučaju bilo kakvog hitnog slučaja) 112

 1. Ovaj Kućni red operater može bilo kada da izmeni, odnosno menja, goste o promeni obaveštava tako što postavlja novi Kućni red.

 2. Operater kompleksa zadržava pravo na organizovanje zatvorenih događaja na celoj ili delimičnoj teritoriji kompleksa sa isključenjem osnovnih/ redovnih gostiju.

 3. Kućni red kompleksa je dostupna na recepciji za svakog gosta koji koristi usluge kompleksa.

 4. Korišćenjem usluga gost prihvata sva pravila Kućnog reda!

 

II. SPECIJALNA PRAVILA

 

 1. Na teritorije sportskih prostora je pristup dozvoljen isključivo u odgovarajućoj suvoj sportskoj opremi. Zbog opasnosti nesreća je strogo zabranjen ulaz i korišćenje usluga u mokroj odeći (kupaći kostim) na celoj teritoriji kompleksa.

 2. Za vreme korišćenja usluga je zabranjeno korišćenje mobilnog telefona.

 

RECEPCIJA

 

 1. U sportske prostore kompleksa je ulaz dozvoljen samo uz kupljenu važeću fitnes ulaznicu ili fitnes sezonsku kartu.

 2. Prilikom prvog ulaska svaki gost je obavezan da preda recepcioneru lični dokumenat za identifikaciju (npr.: lična karta, vozačka dozvola, itd.), i da popuni izjavu koju dobija od recepcionera. Sa popunjenom izjavom gost prihvata Kućni red kompleksa i prima k znanju da zaposleni instituta kontrolišu pridržavanje Kućnom redu.

 3. Gostima koji koriste sportske usluge operater obezbeđuje jedan ormar u odgovarajućem delu (po polu) za promenu garderobe.

 4. Gost opremu dobijenu na ulazu (sportska oprema/ sportski uređaji) je obavezan da po odlasku neoštećeno preda na recepciji. Gost je finansijski odgovoran prema operatoru za opremu koju preuzima po ulasku.

 5. Cenu sportskih usluga je gost obavezan da izmiri unapred pre ulaska.

 6. Zaostale prilike i zaostali iznos nakon isteka sezonske karte ne može da se prenese na sledeću sezonsku kartu.

 

FITNES SALA

 

 1. U fitnes salu uneti hranu je ZABRANJENO!

 2. Uneti piće u fitnes salu je dozvoljeno samo u boci koja ima poklopac i može da bezbedno da se zatvori.

 3. U fitnes salu je dozvoljen ulaz i aktivnost/ treniranje samo u odgovarajućoj sportskoj opremi (patika, majica, top, trenerka). Treniranje i aktivnost u papučama, sandalima ili sa bosim nogama je strogo zabranjeno zbog opasnosti nesreće. Korišćenje obuće u kompleksu koja je prethodno korišćena na ulici je iz higienskih razloga strogo zabranjeno!

 4. Sprave i predmete za vežbanje svi gosti koriste na sopstvenu odgovornost prema sopstvenoj izdržljivosti, po propisu.

 5. Mašine i predmete nakon korišćenja svaki korisnik mora da vrati u prethodno stanje, i predmete da vrati na svoja mesta.

 6. Prilikom korišćenja pojedinih predmeta (npr.: ležaljka za trbušnjake) je potrebno korišćenje peškira.

 7. Kod korišćenja mašina i predmeta pomažu i kontrolišu treneri u sali. Cilj saveta trenera u sali i ličnih trenera je međuostalog bitno i zbog izbegavanja nesreća, zato molimo goste da poslušaju savete profesionalaca.

 

AEROBIK SALE

 

 1. Na grupnim časovima nema fiksnih, unapred zauzetih mesta, gosti po vremenu stizanja zauzimaju slobodna mesta.

 2. Na spinning i ostale specijalne časove je potrebno unapred zakazivanje na recepciji (o zakazivanju opširnije informacije možete dobiti na recepciji). Ukoliko gost zakasni na čas gubi zakazano mesto.

 3. U fitnes salu je dozvoljen ulaz i aktivnost/ treniranje samo u odgovarajućoj sportskoj opremi (patika, majica, top, trenerka). Treniranje i aktivnost u papučama, sandalama ili sa bosim nogama je strogo zabranjeno zbog opasnosti nesreće. Korišćenje obuće u kompleksu koja je prethodno korišćena na ulici je iz higienskih razloga strogo zabranjeno!

 4. Trener osobi koja zakasni sa časa (maksimum 10 minuta) ima pravo da zabrani ulaz iz bezbednosnih razloga i da ne bi uznemiravao/la ostale goste.

 

 

Rukovodstvo Napfényfitness

Hunguest Hotels Zrt. Napfényfürdő Aquapolis

 

Segedin, 17.07.2020.